LinkedIn Instagram

Je wil zelf je uitstraling of huisstijl opkrikken, maar hoe bepaal je de juiste kleuren? Epic-Design zet een paar tips en trics voor je op een rijtje. Elke week worden deze tips uitgelegd in een blog dus houd de website of social media kanalen goed in de gaten! Vandaag kijken we naar kleur. Welke kleur past bij jouw bedrijf en waar staan kleuren voor?

  1. Zet je kernwaarden op een rijtje
  2. Bepaal de kleuren
  3. Maak een logo
  4. Bepaal de fonts (lettertypes)
  5. Bepaal het beeldgebruik
  6. Leg dit alles vast

Als je de kernwaarden hebt bepaald, dan heb je al een grote stap genomen. Kleuren bepalen is een kwestie van matchen en knopen doorhakken. Kleuren hebben meerdere betekenissen en kunnen zo aan de kernwaarden gekoppeld worden. Houd er wel rekening mee dat kleuren inspelen op het gevoel van mensen. Het kan goed zijn om zelf een onderzoekje te doen naar de psychologie van kleuren. Zo hebben studies aangetoond dat de kleur rood zorgt voor een verhoging van bloeddruk en hartslag, vertelt infonu. Zodra je een kleur hebt gekozen, raad ik je aan om op te zoeken wat die kleur doet met mensen en welke gevoelens daarbij opkomen voordat je de kleur definitief maakt. De gevoelens die kleuren oproepen kan je hieronder ook zien!

Epic-Design helpt!

Hulp inschakelen bij het bepalen van de kleuren? Dat kan! Epic-Design heeft een groot onderzoek gedaan naar kleur en kan je helpen! Hieronder zie je bijvoorbeeld al wat kleuren voor gevoelens oproepen bij de meeste mensen, maar er is nog veel meer informatie! Neem contact op dan kunnen we samen even kijken wat we kunnen doen.

Er zijn heel erg veel onderzoeken naar kleuren gedaan. Bekijk bijvoorbeeld de kleurenpsychologie van deze site, daar staan de positieve en negatieve betekenissen van kleur bij. Deze site geeft alles aan wat je moet weten over het gebruik van kleur in marketing!