LinkedIn Instagram

Je wil zelf je uitstraling of huisstijl opkrikken, maar je hebt geen budget of kennis. Epic-Design geeft Tips bij het maken van een logo. Elke week worden deze tips uitgelegd in een blog dus houd de website of social media kanalen goed in de gaten! Vandaag kijken we naar fonts (lettertypes). Als je een logo hebt gemaakt en de kleuren hebt bepaald moet je ook een passend lettertype kiezen. Je denkt misschien wel ‘ik kies er gewoon één, toch?’ Toch kan je de gehele branding verwaarlozen met een verkeerd gekozen font.

  1. Zet je kernwaarden op een rijtje
  2. Bepaal de kleuren
  3. Maak een logo
  4. Bepaal de fonts (lettertypes)
  5. Bepaal het beeldgebruik
  6. Leg dit alles vast
Een aantal tips op een rijtje zodat jij het goede lettertype kan kiezen:

Doe eerst een stap terug. Denk terug aan de kernwaarden, de kleuren en het logo. Wat stralen deze uit? Zorg dat je dat goed op een rijtje hebt voordat je het font gaat bepalen.

Karakter. Als je een heel krachtige uitstraling hebt, dan past een sierlijk logo daar uiteraard niet bij. Heb je een rustige uitstraling zorg dan ook dat je een rustig lettertype kiest, zodat dit de uitstraling versterkt.

Onderscheidend. Er zijn een hoop fonts die populair zijn, zoals futura, Roboto, Open Sans, Montserrat, Raleway, etc. Ik vind dit zelf hele nette lettertypes die bijna altijd wel passen, maar de vraag is ga je daarmee opvallen?

Gewoon zoeken. Mijn laatste tip is om gewoon te gaan zoeken naar lettertypes. Er zijn er ongelooflijke veel, maar let wel op de rechten. Op Google font zijn gratis fonts te downloaden.

Wil je advies of even brainstormen met mij over het bepalen van een font? Neem dan gerust contact op. Een gesprekje is altijd gratis!